- Държава: България
- Регион: Югозападен
- Област: София
- Община: Копривщица
- Селище: гр. Копривщица
- GPS: N 42.637431 E 24.359458
Тиквен сладкиш "Хаджийски мохабет", така както се прави района на град Копривщица и както го направихме ВсеСтранници - част от Българската национална кухня. Необходими продукти: |
|
Отрязва се капаче и вътрешността на тиквата се почиства. Издълбаването на вътрешността и остъргването на стените става лесно със супена лъжица. |
|
Насипват се един-два вида сушени плодове. Насипват се една-две шепи орехи. Редуват се сушени плодове и орехи до изчерпване на продуктите. |
|
Най-отгоре се слага нарязания локум и се залива с меда |
|
Напълнената тиква се затваря с капачето и се слага в тава. На дъното се налива половин литър вода. Пече се в предварително загрята фурна на около 180 градуса към два часа и половина. Накрая капачето на тиквата може да се махне за дозапичане |
|
Мммммм - вкусотия
|