Местоположение
 
  • Държава: България
  • Регион: Северен централен
  • Област: Велико Търново
  • Община: Велико Търново
  • Селище: гр. Велико Търново
  • GPS: N 43.082215 E 25.637991
 
  • Ориентировачна надморска височина: 200 м.
  • Вид достъп: Пешеходен
  • Паркинг: В околните улици. Някъде е платена зона
 
 

Taralej„Таралеж – клуб за културни инициативи” и „Арт Лято” организират Фестивал на „Уличните Изкуства”, който ще се състои на 21-ви и 22-ри юни от 17:00ч. до 22:00ч. в град Велико Търново в парк „Асеневци” (Боруна) около Стамболов мост, паметник „Асеневци” и галерия „Борис Денев”.
С финансовата подкрепа на Община Велико Търново.

На 21-ви и 22-ри юни едно от емблематичните за града места ще се превърне в сцена на десетки артисти от града, страната и чужбина. Те ще се изявяват с разнообразните си таланти. Това, което ги обединява е любовта към непосредствената атмосфера на улицата и прекия контакт с публиката. Очаквайте зашеметяващ, цветен, весел фестивал, който ще премине под звуците на тарамбуки, китари, didgeridoo, джембета, цигулки.
Ще бъдете запленени от уникалните изпълнения на кукловоди, жонгльори, акробати, танцьори, живи статуи, огнено шоу, пърформари, художници, фокусници и много други атрактивни таланти. Всеки ще може да се включи и в творческите работилници, които много от артистите ще водят.

В рамките на Фестивал на „Уличните Изкуства” на същото място, както и на различни точки в центъра на град Велико Търново, художници ще развихрят въображението си и ще изрисуват фасади и винили, за да направят града по-цветен и приветлив. Целта на инициативата е да се облагороди и естетизира градската среда и посредством художествена намеса да допринесе за уникалния артистичен дух на града. Дейностите по изрисуването ще се извършват в дух на уважение към градската среда, без да замърсяват и променят облика на други елементи от градската среда в съседство.
Очаквайте допълнителна информация за конкретните места.

Фестивалът ще завърши с афтър парти около сцената на „Арт лято", тя ще бъде отворена за импровизации и свободно творчество за участниците във фестивала.

Каним всеки артист, който представя творчеството си в градска среда, директно пред публика да се включи във фестивала за да се забавляваме заедно. Фестивалът ще се реализира в период от два дни. Той дава възможност на артисти от цялата страна да се съберат, да обменят опит и да покажат творчеството си пред публика в градска среда.

Във фестивала ще се включат:

Калоян Величков, Лора Леви, Лъчезар Димитров, Димитър Йосифов, Илко Градев, Цирк „Кумбо”, група „Лоши Петли”, Цветан Стойчев, Гео Калев, Стелиян Славов, Антонио Танов, Мадaлина Булина, Група „ЛМ”, Група „Едностих”, Радан Косов, Любо Дудев, Евлоги Георгиев, Йовица Миленов (J Art), Десислава Владовска, Доня, Диана Цинцарска, Виктория Андонова, Добрин Атанасов, Светозар Колев, Любен Кулелиев, Група „Скачащи Кокили”, Съюз на Хенд Мейд Артисти, Виктория Георгиева, Николай Божинов, Ганчо Йорданов, Димитър Стефанов, Илиан Ненов, Павел Калоянов, "Ун Бесо", Милан Миланов, Сашо Наумов, Айляк Хамак, Бояна Русева, Сияна Янева, Оана Тамаш, Група „Едностих” и още много артисти ...

Заповядайте и на Алея на споделянето и нека всички си припомним че сме едно цяло и че споделянето е един чудесен начин да се свържем по между си,да си помагаме и да дадем светлина и любов на хората около нас!

Ако имате стари,ненужни вещи (книги,дрехи и каквито ви хрумнат джунджурий) вместо да хващат прах в старият ви шкаф заповядайте и ги споделете.Така някой друг може да има нужда от вашата вещ, както и вие от неговата. Без размяна,без бартер,без пари,напълно безплатно и свободно! Просто споделяне! Сигурни сме,че всеки ще си тръгне с нещо полезно.
За децата сме подготвили отделна секция,където ще има много детски дрехи и забавления като рисуване по лицата и др.

 
 

Календар

Начална дата на събитието: 21.06.2013
Крайна дата на събитието: 22.06.2013
 
Реклама


Реклама


Реклама


Полезни връзки

Статистика

Брой обекти: 6001
Брой селища: 21600
Брой снимки: 17055
Брой видеоклипове: 161
Брой коментари: 67
Брой запитвания: 2629
Регистрирани потребители: 364