Местоположение
 
  • Държава: България
  • Регион: Северен централен
  • Област: Русе
  • Община: Русе
  • Селище: гр. Русе
  • GPS: N 43.848074 E 25.952771
 
  • Ориентировачна надморска височина: 40 м.
  • Вид достъп: Пешеходен
  • Паркинг: В околните улици в центъра на Русе
 
 

От 13 до 15 май 2015 г. град Русе ще бъде домакин на Единадесетото туристическо изложение "Уикенд туризъм Русе 2015" и Осми фестивал на туристическите забавления и анимации, които ще се проведат в Доходното здание. Събитията се провеждат под патронажа на кмета на Община Русе г-н Пламен Стоилов, в партньорство със Сдружение „Европейски пространства 21“ и Регионален исторически музей, Русе, със съдействието на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Цели:

- Да се представят възможностите на Русенския край и Дунавския регион на България да привличат гости за отдих и развлечение в края на седмицата
- Да се покажат атрактивни оферти за туризъм от България и света 
- Да се срещнат представители на бързоразвиващия се туристически бизнес с потребителите на туристически услуги и продукти

Изложението Уикенд туризъм Русе е единственото в България, фокусирано върху оферти за отдих и забавление през почивните дни.

Програмата включва и Фестивал на туристическите забавления и анимации– единственият фестивал в България, който представя пъстра палитра от програми– развлечения за туристи.
Фестивалът има за цел да даде сцена на забавленията, атракциите и аниматорските продукти, свързани с отдиха в туристическите обекти и курортите в България. Той е уникална възможност за контакт и обмен на идеи и практики между създателите и изпълнителите на туристически забавления и анимации, мениджърите на туристически обекти и комплекси, туроператори, публика. Както и място за дискусии, свързани с развитието на туристическите забавления и анимации като важен елемент от качеството на българския туристически продукт.

Във Фестивала ще участват индивидуални изпълнители и трупи, които създават и реализират развлекателен, състезателен или познавателен продукт, предназначен за туристи. 

Категории:

Ново! УЛИЧНИ АРТИСТИ В тази категория се представят продукти, насочени да забавляват публиката на улицата или на площада – без сцена и бариери между артисти и публика! Участват улични артисти - мимове, клоуни, улични музиканти, импровизатори, жонгльори, живи статуи и др.
ИСТОРИЧЕСКО НАСЛЕДСТВО В тази категория участват представяния, свързани с  възстановки на исторически събития, обвързват дадено Място с местни Легенди, спомен за характерен бит или атмосфера без да  въвличат в участие или участието на публиката няма състезателен характер.
СЪСТЕЗАТЕЛНИ В тази категория се представят участници, които работят с туристически групи – възрастни и деца - и организират с тях игри и забавления със състезателен елемент.
КУЛИНАРНИ В тази категория  участват кулинари, които приготвят или представят продукт (ястие, напитка) по атрактивен начин пред публика без да я въвличат в участие или участието на публиката няма състезателен характер.
ФОЛКЛОРНИ В тази категория се представят фолклорни обичаи, ритуали, игри; без да я въвличат в участие или участието на публиката няма състезателен характер.
ДРУГИ В тази категория се представят групи и индивидуални участници, които не се вписват в обявените по-горе в този регламент категории, но представляват според създателите им туристическо забавление или анимация.

Представянията на участниците във фестивала ще се оценяват от компетентно жури, в което влизат специалисти от различни жанрове изкуства и представители на туристическата  индустрия.
Оценката е комплексна, а нейни основни компоненти са оригиналност на идеята, качество на реализацията: режисьорска, актьорска, костюми, аксесоари. 

Наградите за всяка категория (колективни и индивидуални) са художествено изработени дипломи и скулптурни пластики от известни русенски автори. Освен Първа награда ще има и Награда на публиката, Специални награди, Голяма награда. 
Всички участници получават и знак-диплом за участие във фестивала.

За участие във фестивала не се заплаща такса- само трябва да се изпрати заявка за участие.
Мястото за представления в рамките на фестивала е пасажът пред Доходното здание в град Русе (при лошо време – една от сцените на комплекса).

 
  • Адрес: град Русе, площад "Свобода" 4, Доходно здание
  • Интернет: Да
  • web: http://
  • Е-поща: wtrousse@gmail.com, digelo@gmail.com
  • Телефон: +35982822867; +35982820911
  • GSM: +359986687676
 

Календар

Начална дата на събитието: 13.05.2015
Крайна дата на събитието: 15.05.2015
 
Реклама


Реклама


Реклама


Полезни връзки

Статистика

Брой обекти: 6001
Брой селища: 21600
Брой снимки: 17055
Брой видеоклипове: 161
Брой коментари: 67
Брой запитвания: 2629
Регистрирани потребители: 364