Местоположение
 
  • Държава: България
  • Регион: Северен централен
  • Област: Русе
  • Община: Иваново
  • Селище: с. Нисово
  • GPS: N 43.653159 E 26.069053
 
  • Година на създаване/откриване на обекта: 2006
  • Ориентировачна надморска височина: 60 м.
  • Вид достъп: Автомобилен, асфалт
  • Паркинг: Пред избата
 
 

Rusenski Lom Nature ParkВинарска изба "Райнов и синове" в село Нисово е специално проектирана за производството на малки количества бутикови вина. Разполагаме с лаборатория, ферментационен и бутилиращ цех, както и две дегустационни зали. Избеното ни помещение се намира под земята и е с площ от 500 кв.м.. Температурата в избата се поддържа винаги между 12 и 14 градуса за оптимално съхранение на бъчвите и виното. Нашата изба е оборудвана с най-модерна техника за винарската индустрия - както българска, така и италианска.

За да поддържаме възможно най-високо качество на вината ни, осигуряваме напълно затворен цикъл на производство - от производството на грозде до бутилирането на вината. Гроздето, от което произвеждаме нашите вина се добива изключително от нашите лозя за да можем да бъдем сигурни в качеството на крайния продукт. За отлежаването на вината ни използваме френски дъбови бъчви, които деликатно омекотяват и трайно допълват вкуса на виното. Някои от вината отлежават от 6 месеца до 1 година. При бутилирането използваме натурален португалски корк.

За лозята си избрахме най-чистата природа, тази около село Нисово, едно от китните села, сгушено в сърцето на Природен парк "Русенски лом", за да засадим нашите лозя и да създадем нашата изба.

Предварително избрахме терени с южно изложение и силно варовити почви, където слънцето нежно да пълни със сладост всяка чепка грозде. Засадихме 148 хектара с лозички. При избора си за посадъчни материали се доверихме на френската пепинерия Мерсиe, която е с над стогодишен опит в бранша. Разположихме лозовите масиви така, че гроздето ни да зрее добре и постепенно да натрупва фини аромати.

Всяка година коригираме добива от грозде в нашите лозя да не бъде повече от 7000 кг/хектар, за да произведем грозде с отлични вкусови характеристики.

Основните отглеждани от нас сортове са Совиньон Блан, Шардоне, Мерло, Каберне совиньон и Каберне фран.

Вина от серия Райнов: Мускат, Шардоне, Каберне совиньон, Мерло, Каберне Фран.
Вина от серия Хорс Валей: Шардоне, Совиньон блан, Хорс Валей - Лимитирана серия червено вино

Цел за нас е клиентите ни, хората, които ще пият виното на винарска къща "Райнов и синове", да ни имат пълно доверие. Да знаят, че виното е само от нашите лозя, че сортовете са наистина тези, които са обявени на етикета, а бъчвите наистина са френски и могат да се видят, пипнат и да дегустират от тях.

Ако желаете да получите допълнителна информация за лозята, избата и виното ни, или да организираме дегустация за Вас, не се колебайте да се свържете с нас.

Собственикът Димчо Райнов е в бизнеса с вино от 1993 г. Бил е директор на "Винпром Русе", а по-късно представител на една от най-големите френски фирми за лозов посадъчен материал - "Мерсие". Впоследствие решава  да избяга от градската шумотевица като си направи малка, семейна изба. Освен от собствения му опит, увереността му идва и от подготовката на синовете му. По-големият е специализирал енология във Франция и завършва института в Пловдив, като се подготвя да оглави производството. По-малкият е събрал практика в Аржентина и ще управлява търговията.

Винарска изба "Райнов и синове" беше представена на Странник в рамките на  туристическа борса "Уикенд туризъм Русе, 2012".

 
  • Адрес: село Нисово, община Иваново, област Русе, ул. "Св.Св. Кирил и Методий"
  • Интернет: Не
  • web: http://www.wrs-nisovo.com
  • Е-поща: office@raynoff.com, sales@raynoff.com
  • GSM: +359889519925, +359887833111, +359886623185
 
 
Реклама


Реклама


Реклама


Полезни връзки

Статистика

Брой обекти: 6001
Брой селища: 21600
Брой снимки: 17055
Брой видеоклипове: 161
Брой коментари: 67
Брой запитвания: 2630
Регистрирани потребители: 364