Чорба от коприва от Деветаки
Местоположение
 
  • Държава: България
  • Регион: Северозападен
  • Област: Ловеч
  • Община: Ловеч
  • Селище: с. Деветаки
  • в околностите на с. Деветаки
  • GPS: N 43.221909 E 24.899311
 
  • Ориентировачна надморска височина: 340 м.
 
 

Gotvach_nacionalna_kuhnyaTuristicheski region Devetashko platoЧорба от коприва, така както се прави района на село Деветаки в Туристически регион Деветашко плато- част от Българската национална кухня.

Продукти:
- Млади и свежи листа от коприва около 200 грама (1 торбичка)
- Кромид лук 1 глава
- Брашно 2 супени лъжици
- Олио 3-4 лъжици
- Ситно нарязан магданоз
- За застройка: 1 яйце, половин кофичка кисело мляко, повечко натрошено сирене

Първо загрейте 3-4 лъжици олио в тенджерата.
Прибавете една глава ситно нарязан лук и около 200 грама млади и свежи листа от коприва, предварително почистени и измити, разбира се. Ако не можете да търпите иглотерапията на копривата, сложете си найлонови ръкавици или ползвайте два найлонови плика като ръкавици.
Бъркайте няколко минути докато поомекнат, сетне прибавете 2 супени лъжици брашно.
Бързо разбъркайте, че да не стане на бучки и залейте с литър гореща вода.
Оставете чорбата да поври на умерен огън около 15-20 минути, а през това време пригответе застройката.
За целта разбийте 1 яйце с половин кофичка кисело мляко и натрошено сирене – колкото повече, толкова по-добре.
Поръсете със ситно нарязан магданоз и поднесете - чорбата става ароматна и полезна.

 
  • Интернет: Не
 
 
Реклама


Реклама


Реклама


Полезни връзки

Статистика

Брой обекти: 6001
Брой селища: 21600
Брой снимки: 17055
Брой видеоклипове: 161
Брой коментари: 67
Брой запитвания: 2125
Регистрирани потребители: 342