Деветашки тутманик
Местоположение
 
  • Държава: България
  • Регион: Северозападен
  • Област: Ловеч
  • Община: Ловеч
  • Селище: с. Деветаки
  • в околностите на с. Деветаки
  • GPS: N 43.221502 E 24.899226
 
  • Ориентировачна надморска височина: 340 м.
 
 

Gotvach_nacionalna_kuhnyaTuristicheski region Devetashko platoДеветашки тутманик, така както се прави района на село Деветаки в Туристически регион Деветашко плато- част от Българската национална кухня.

Продукти:
- Брашно 1 ч.ч.
- Кисело мляко 1 ч.ч.
- Настъргано (натрошено) сирене 1 ч.ч.
- Сода за хляб 1 ч.л.

Тестото за Деветашки тутманик се приготвя от 1 ч.ч.брашно, 1 ч.ч кисело мляко, 1 ч.ч. настъргано сирене и една 1 ч.л. сода за хляб.
Омесете тестото добре, докато престане да лепне .
Оформете топки с големина колкото детско юмруче.
Оваляйте ги в олио една по една и ги подредете в тавичка.
Оставете тутманика да втаса около час и после го опечете в предварително загрята фурна.
Сервирайте с кисело мляко , яйран или напитка по желание.

 
  • Интернет: Не
 
 
Реклама


Реклама


Реклама


Полезни връзки

Статистика

Брой обекти: 6001
Брой селища: 21600
Брой снимки: 17055
Брой видеоклипове: 161
Брой коментари: 67
Брой запитвания: 2125
Регистрирани потребители: 342