Местоположение
 
  • Държава: България
  • Регион: Югозападен
  • Област: София (столица)
  • Община: Столична
  • Селище: гр. София-Център
 
  • Година на създаване/откриване на обекта: 2010
 
 

Надуваемите снегоходки Small Foot са съвсем нов тип снегоходки, предлагащи нов и по-лесен начин за ходене в дълбокия сняг. Те са компактни, леки, надеждни и с иновативна лека надуваема конструкция.
Снегоходките са разработени от българската марка за алтернатив облекло Any Exit с доказани износоустойчиви материали от водещи фирми като: Cordura, Nomex , Dyneema, YKK, 3M, Austria Alpin, C.F.WEBER, SIRETESSILE, ITW Nexus, AMANN Group, KEIT.
При тяхната конструкция и развитие е мислено за дълготрайната им сигурна и многофункционална употреба, за разлика от мащабната световна тенденция към специализирани продукти „еднодневки”. Разработени са от хора в пряк контакт с планината и в постоянна връзка с идеи и подобрения от хора, които практикуват различни екстремни спортове.

При масово разпространените и познати твърди снегоходки, няма нещо подобно на концепцията на надуваемите снегоходки. Техните основни качества и предимства са:

- Подходящи за всякакъв терен - надуваемите снегоходки Small Foot са подходящи за всеки тип сняг и терен. Формата на въздушния балон и укрепващата го конструкция от здрав кожух и ремъци ги прави стабилни и надеждни в какъвто и да е вид заснежен терен. За разлика от тях твърдите традиционните снегоходки са различни модели в зависимост от терена, снега и динамиката на движение, за които са предназначени – твърд или пухкав сняг, наличие на заледявания, равнинен или стръмен терен.

- Многофункционални - надуваемите снегоходки Small Foot могат да се използват не само са ходене по сняг. С тях може дори и да се тича и скача. Допълнително монтиращите се към тях котки, могат да се използват и самостоятелно към всякакъв тип обувки за ходене по заледени повърхности. Една от надуваемите снегоходки Small Foot сложена в раница или просто привързана на гърба е чудесно предпазно средство за гръбначния стълб, омекотяваща удара при падане по гръб. Твърдите традиционните снегоходки не са подходящи за използване по този начин.

- Компактни - надуваемите снегоходки Small Foot в ненадуто съсътояния се побират в две торбички с размери 25x10см. Това ги прави изключително компактни и лесно преносими, когато не са необходими, като част от екипировката на всеки, който обича зимната планина. Твърдите традиционните снегоходки с техните обикновени размери над 60х20см всяка, обикновено се пречкат и заемат доста място, когато не са необходими, дори могат да бъдат повод за неприятни инциденти.

- Тегло - надуваемите снегоходки Small Foot са с тегло 2x640гр включително котките. Твърдите традиционните снегоходки обикновено имат по-голямо общо тегло.

- Много добър контрол при ходене - Отворенета елипса на надуваемата конструкция на надуваемите снегоходки Small Foot и прекия контакт на крака с повърхността, плюс ефективната система на закачване за обувката, ги прави изключително маневрени и ходенето с тях е по-лесно.

- Потъване и задържане на сняг - благодарение на по-високия си борд, формата на надуваемите балони и фиксираната пета, надуваемите снегоходки Small Foot почти не задържат сняг върху себе си. Освен това и потъването в снега в сравнение с твърдите традиционните снегоходки е много по-малко. Това е ключът към намаляване на умората при ходене в сняг.

- Ергономични - меката форма на конструкцията на надуваемите снегоходки Small Foot ги прави ефективни и когато са в контакт с неравни повърхността, защото дава възможност за усукване и огъване във всички посоки.

Всички надуваемите снегоходки Small Foot  са с вградена уникална марка с кодиран сериен номер, гарантиращ произхода на продукта.

Тези качества на надуваеми снегоходки ги правят достоен съперник на твърдите традиционни снегоходки. Благодарение на предимствата си те могат да бъдат животоспасяващи за хора в екстремна ситуация в планината.

Надуваемите снегоходки Small Foot са тествани и харесвани от всякакъв тип зимни екстремни спортисти, а така също и от Планиската спасителна служба и българските експедиции в Антарктида.
Надуваемите снегоходки Small Foot бяха първит български продукт взел участие в престижаната международната изложба ISPO BrandNew за иновации в Мюнхен. Достойнствата им веднага бяха оценени и представиха България сред седемте финалисти.

 
  • Интернет: Не
  • web: http://smallfoot.eu/
  • Е-поща: info@smallfoot.eu
  • Телефон: +35929589509
  • GSM: +359877000185
 
Надуваеми снегоходки Small Foot - сравнителен тест



Надуваеми снегоходки Small Foot - Mission Antarctic



Inflatable snowsoes by Small foot - paragliding test



Inflatable Snowshoes by Small Foot - Snowkite Testing



Брутален фрийрън тест на надуваеми снегоходки



 
Реклама


Реклама


Реклама


Полезни връзки

Статистика

Брой обекти: 6001
Брой селища: 21600
Брой снимки: 17055
Брой видеоклипове: 161
Брой коментари: 67
Брой запитвания: 2630
Регистрирани потребители: 364