Местоположение
 
  • Държава:
  • Регион:
  • Област:
  • Община:
  • Селище:
  • в околностите на
 
  • Година на създаване/откриване на обекта: 2016
 
 

Случвало ли ви се е да искате да посрещнете  или да изпратите слънцето на някое красиво място високо в планината? Но да е останала неосъществена идея, само защото ще трябва да се придвижвате няколко часа в тъмната част на денонощието, когато пътеката и ориентирите не са добре видими?

Или да се притеснявате да не замръкнете по туристически пътеки, улисани в красиви гледки, снимки, лошо време или неточно предвидено време до края на прехода?
Понякога, поради отдалеченост на крайната цел на придвижване се налага и тръгване в още тъмна утрин или пристигане късно през нощта.

И докато в ясен ден има много други видими ориентири за посоката, то нощем, в мрачна гора, при лошо време, в мъгла, дори и gps-ът няма да ви помогне много за следване на конкретната пътека. Тогава е изключително важно да може да се разчита на ясно открояваща се туристическа маркировка.

Стандартната маркировка с боя (доколкото изобщо я има и се поддържа) не е добре видима при изброените ситуации – боята поглъща светлината, нощем такава маркировка изглежда тъмна и почти не се вижда.

Затова разработихме светлоотразителна туристическа маркировка „Странници в светлина” (Strangers in the light), която е съобразена с международните стандарти и Правилник за маркировката на туристическите пътища в Република България на Български туристически съюз. 

Светлоотразителната маркировка е нанесена върху стабилни метални плочки. Видимостта към нея нощем е от повече от 50 метра (зависи и от мощността на осветлението, с което разполагате).

Светлоотразителни са всички ивици на маркировката – двете бели и цветната между тях. Това позволява нощем да се вижда ясно какъв е цвета на съответната маркировка.

Белите светлоотразителни ивици са брандирани вляво или вдясно с лого на Странник.Бг и с логото на потенциален спонсор на конкретната маркировка. Логото е разположено винаги в посока на целта по маршрута.

Между отделните маркировъчни плочки на удобни места по дърветата се поставят и „окуражаващи” светлоотразителни маркери с големина на глава на габърче. При осветяване те са достатъчни, за да ви заведат до следващата указателна светлоотразяваща маркировка по пътеката.

Всички маркирани от сдружение ВсеСтранници пътеки със светлоотразителна маркировка нанасяме и на картата- така винаги ще имате информация къде можете да се движите и по време, когато дневната светлина е слаба или е заместена от здрача на нощта.

Реализацията на Светлоотразителна туристическа маркировка стана възможна и с помощта на странниците от:
- Пътешественическо-опознавателно сдружение ВсеСтранници;
- Дневник на моите странствания;
- Дом за приятели и домашни любимци "Топли лапи";
- Битумни хидроизолации- неподправеното немско качество от "Изовал" ЕООД;
- Айляк хамак 

Още ВсеСтранни начинания ...

 
  • Интернет: Не
  • web: http://
  • Е-поща: strannik.bg@mail.bg
  • GSM: +359888222507
 
 
Реклама


Реклама


Реклама


Полезни връзки

Статистика

Брой обекти: 6001
Брой селища: 21600
Брой снимки: 17055
Брой видеоклипове: 161
Брой коментари: 67
Брой запитвания: 2638
Регистрирани потребители: 364