Местоположение
 
  • Държава: България
  • Регион: Югозападен
  • Област: София (столица)
  • Община: Столична
  • Селище: гр. София-Център
 
 
 

Блиц картините рисувани със спрей от JART.ARS, са комбинация от художествен талант, много фантазия, майсторлък и добро познаване на материалите, с които се работи. А освен цветните спрейове, за тях се използват и всякакви подръчни материали като шума, листа от вестници и списания, парчета найлон, капачки с всякакви размери, дунапрен, шаблони. И най-вече се използват вещите ръка и око на твореца.

Тъй като спреят изсъхва за секунди (особено в топло време), са необходими и бързина, и точна ръка за постигане на желаната визия. Обикновено времето за създаване на една картина с размери около 50/35 см е около 5 минути и сюжетът се импровизира на момента. Техниката на практика позволява да се рисува всичко, но е особено подходяща за приказни космически сюжети и пейзажи.

Създаването на поредния художествен шедьовър, винаги се превръща в атракция за многобройната публика. Част от шоуто е и това, че нещо, което зрителите виждат според тях уж в завършен вид, творецът го „разваля” с едно бързо движение на спрея (или смачкана хартия) по листа, а на негово място изниква друго, съвсем различно и още по-ефектно. Независимо от привидно повтарящите се сюжети, на практика всяка картина е уникална и неповторима. И винаги завършва с авторския подпис на художника.
А най-често картината се купува от впечатлен зрител от публиката още незасъхнала.

Младият творец Йовица Миленов, с артистичен псевдоним JART.ARS, е роден през 1991 г. в град Щип, Македония. Завършил е специалност текстил в гимназията в град Делчево, след което е приет за студент в Националната художествената академия в град София, специалност живопис. През 2013 г. е трети курс в класа на проф. Теофан Сокеров. След като се получи бакалавърска степен има планове да продължи да учи архитектура или интериорен дизайн.
Йово, както го наричат приятелите му, рисува за удоволствие и искрено се забавлява, докато в такт с приятната музика жонглира със спрейовете, цветовете и фигурите по листа. Привечер, човек може да се наслади на изкуството му из парковете на град София или в град Велико Търново.
За основа най-често използва бял лист хартия, но може да рисува практически върху всичко. Рисувал е върху китара и дори върху лаптоп.
А един от пътеводните принципи на Йовица Миленов е: „Няма нищо лесно- ако се стараеш, ще успееш”. Воден от него, творецът непрекъснато експериментира и усвоява нови техники като например рисуване с пръсти и пясък върху стъкло, при което се получават също уникални картини.

Освен на координатите по-долу, можете да намерите твореца и на неговата фен страница във Фейсбук.

 
 
Картини рисувани със спрей от JART.ARS. Фестивал на "Уличните Изкуства", 2013, Велико Търново



Spray Paint Art Artist in Sofia



 
Реклама


Реклама


Реклама


Полезни връзки

Статистика

Брой обекти: 6001
Брой селища: 21600
Брой снимки: 17055
Брой видеоклипове: 161
Брой коментари: 67
Брой запитвания: 2643
Регистрирани потребители: 367

Реклама