ХАРЕСАН ОТ СТРАННИК
Местоположение
 
  • Държава: България
  • Регион: Северозападен
  • Област: Ловеч
  • Община: Троян
  • Селище: кк. Беклемето
  • GPS: N 42.795751 E 24.627330
 
  • Ориентировачна надморска височина: 1300 м.
  • Вид достъп: Автомобилен, асфалт
  • Паркинг: Край пътя
 
 

Tour Region BalkaniaАтракционен въжен парк "КАТЕРИчка" се намира на 200 м. южно от центъра на курортен комплекс "Беклемето". Комплексът се намира на прохода „Троян - Кърнаре”, на територията на Туристически регион Балкания,  в непосредствена близост до национален парк Централен Балкан.
До мястото се достига от север за около 20 минути от град Троян, или от юг за около 30 минути от село Кърнаре.

Атракционен въжен парк "КАТЕРИчка" представлява система от различни елементи (греди, въжени стълби, въжета, планински тролеи и др.), монтирани между дърветата във вековна букова гора. Преминаването по парка е свързано с много емоции, адреналин и може да се извърши от всеки след оборудване с алпийска екипировка, инструктаж за безопасност и под зоркия поглед на инструктора.
Приключението в парка започва с балансиране върху дървена греда, веднага след което идва балансиране през система от петнадесет висящи трапеца. Към следващото препятствие се преминава след прехвърляне с висящ лиан (Тарзаново въже). След поредното прехвърляне на двойната осигуровка се продължава по висящи люлеещи се греди. Тук е време всеки реално да си прецени възможностите. По-здравите в ръцете могат да преминат по комбинирания елемент, а останалите по други два по-лесни елемента. Който преодолее тези препятствия успешно, продължава с карането на въздушен скейтборд! Следващият елемент е преминаване по десет люлеещи се платформи.
В ляво от тях се вижда катерачната стена върху ствола на вековен бук с четири различни по трудност маршрута.
А по въженото трасе следва преминаване по въжен въздушен мостн и се достига до "Малкия алпийски тролей", който се преодолява с двойната ролка. Следващият елемент е ходене по стоманено въже, за което се изисква добър баланс и най-вече трезва глава!!! След двукратно предвърляне на осигуровката се слиза до люлееща се въжена стълба. Следва "маймунската радост"- прехвърляне по висящи лиани. След тях идва проверка за здравината на ръцете- маймунско преминаване на ръце по хоризонтална дървена стълба. За по здравите в краката сме предвидили и вариант с ходене по опъната лента. И така се достига до последния елемент- "Големият алпийски тролей". Следва "летене" и меко приземяване в мрежата. Особената изненада на този финал е по време или след дъжд, когато ударът в мрежата предизвиква изсипване отгоре на капките от листата.

Цялото въздушно трасе е с дължина около 500 м. и в зависимост от физическата подготовка и умения, може да бъде преминато в рамките на час до час и половина.

Атракционен въжен парк "КАТЕРИчка" е подходящ за индивидуални и групови посетители, семейства и приятелски компании. По желанив в района се организира барбекю (огнище). Има и подходящ паркинг.

За компании, желаещи да превърнат своите специалисти и служители в задружен екип целогодишно предлагаме организиране на мероприятия от рода на Тийм билдинг.

Нашите програми за зелени училища и детски лагери за оцеляване в планината траят от три до десет дена. Заниманията включват обучение по ориентиране, катерене, стрелба с еърсофт оръжие, опъване на палатка, майсторско управление на планински велосипед,  забавни игри, подвижни игри, логически задачи, оказване на първа помощ в планината, ориентиране по азимут, направа на импровизирана носилка, запознаване с местните флора, фауна, легенди и история. През зимния сезон обучението е предимно по ски. Разработваме програмите според изискванията на клиента.

А когато снегът покрие земята най-доброто, което можеш да направиш за себе си е да вземеш шапката и ръкавиците и да прекараш деня навън със ски на краката! Имаме ски гардероб и предлагаме ски и шейни под наем и обучение по ски за начинаещи и напреднали. Заниманията се осъществяват по пистите на Беклемето.

 
  • Адрес: Планински курортен комплекс "Беклемето"
  • Интернет: Не
  • web: http://katerichka-troyan.com/
  • Е-поща: mchakurski@abv.bg, martinert@yahoo.com
  • GSM: +359887665297, +359883372115, +359897661333
 

Спорт

Екипировка                                                 Начин на практикуване

  • Екипировка собствена
  • Практикуване с водач
  • Практикуване в групи
  • Екипировка под наем
  • Практикуване с инструктор
  • Практикуване индивидуално

Цена за практикуване и други такси: Цени към пролетта на 2014 г.:
Бейби Катеричка- 3 лв. Включва 4 спускания по алпийски тролей, 2 катерения по изкуствена стена и неограничено използване на бебешкия кръг

Детска катеричка- 6 лв. За две преминавания- 6 лв.

Голяма катеричка- 10 лв. За групи над 10 човека- 8 лв.

Катерене по изкуствена стена- 2 лв.

Алпийски тролей- 3 лв.

Индивидуално преминаване с инструктор (по желание на клиента)- 15 лв. Цената включва алпийска екипировка, инструктаж за безопасност, наблюдение и помощ от инструктор.

Стрелба по мишена с еърсофт оръжие за 15 патрона- 2 лв.

Стрелба по мишена с лък за 5 стрели- 2 лв.

Стрелба по мишена с прашка за 10 изстрела- 1 лв.

Период на практикуване: През всички сезони, в студ и пек, от 9:30 до 18:30 (в светлата част на денонощието)

Развлечения

 
Реклама


Реклама


Реклама


Полезни връзки

Статистика

Брой обекти: 6001
Брой селища: 21600
Брой снимки: 17055
Брой видеоклипове: 161
Брой коментари: 67
Брой запитвания: 2629
Регистрирани потребители: 364