Орехова скулптура на Патриарх Евтимий
Местоположение
 
  • Държава: България
  • Регион: Югозападен
  • Област: София (столица)
  • Община: Столична
  • Селище: гр. София-Център
  • GPS: N 42.672310 E 23.321590
 
  • Година на създаване/откриване на обекта: 2007
  • Ориентировачна надморска височина: 600 м.
  • Вид достъп: Автомобилен, паваж, по бул."Джеймз Баучър"
  • Паркинг: В околните улици
 
 

GeocachingПрез месеците март, април и май на 2007 г. скулптурът Господин Господинов изработва като безвъзмездно дарение за жителите на град София паметник от орехово дърво, изобразяващ фигурата на Патриарх Евтимий с височина 3м. Този паметник на културата се намира на столичния булевард " Джеймс Баучер", срещу сградата на Енергопроект, на мястото където някога се е намирал Кръста.

Господин Господинов е почетен консул на Гана от 1996 г. и създател на Асоциацията на почетните консули в България. Летял е 11 години със свръхзвуков изтребител МиГ-19, навъртял е 16000 часа във въздуха с  Ту-154, бил е и в селскостопанската авиация. В БГА "Балкан" постъпил през 1970 г., през 1986 г. му предлагат да отиде в Акра, столицата на Гана, за да създаде офис на компанията там. Шестмесечната командировка се оказала десетгодишна. На прощалния коктейл ганайското правителство му предлага да стане почетен консул в София.
Като преломен момент в живота си Господин Господинов сочи среща с извънземно над езерото Балатон през 1980 година. Като пилот на Ту-154 превозвал германски туристи, когато огромно светещо тяло с черно ядро се приближило и около 7 минути летяло заедно със самолета. На срещата с НЛО-то Господинов приписва появата на нова дарба- да рисува и вае скулптури. Господинов има над 30 изложби в страната и чужбина.

Под подпорната стена до статуята е скрит и Геокеш "Black Priest" (GC34P6A). Ориентир - може да се окаже, че седите върху него.

Геокеша на официалния сайт.

Всеки откривател на геокеша, който регистрира и тук откриването им със снимка от посланието, което е оставил в тефтерчето ще получи удвоен брой бонус точки. Първият откривател на геокеша, както и всеки открил го по време на "Предложение на седмицата", който регистрира откриването му и тук със снимка на собственото си послание в дневника му ще получи от Странник полагащия се брой бонус точки умножен по пет.

CITOСтранник подкрепя постоянната екологична инициатива на световната геокешинг общност Cache In Trash Out и призовава: не замърсявайте мястото и отнесете със себе си всички боклуци, които направите или заварите там - нека и други след вас му се наслаждават!

 
  • Интернет: Не
 
 
Реклама


Реклама


Реклама


Полезни връзки

Статистика

Брой обекти: 6001
Брой селища: 21600
Брой снимки: 17055
Брой видеоклипове: 161
Брой коментари: 67
Брой запитвания: 2643
Регистрирани потребители: 367

Реклама